News

img

29 April 2021

MITOS mentoring and new-tech program

MITOS mentoring and new-tech program

Νέος κύκλος για το πρόγραμμα «ΜΙΤΟΣ»

Αξιοποίηση έρευνας: γνώσεις, ανάπτυξη δεξιοτήτων και mentoring

Ο Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης καλεί ενδιαφερόμενους μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες να συμμετέχουν στον νέο κύκλο του προγράμματος «ΜΙΤΟΣ».

Το πρόγραμμα «ΜΙΤΟΣ» είναι μία καινοτόμος πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κρήτης που ξεκίνησε πιλοτικά το 2020 και φέτος πραγματοποιείται ο νέος, εμπλουτισμένος κύκλος. Στόχο έχει να προσφέρει στους νέους ερευνητές κρίσιμες γνώσεις, πρακτική εξάσκηση και συμβουλευτική, ώστε να αποκτήσουν οι νέοι ερευνητές βασικά εφόδια για να υποστηρίξουν ενέργειες εμπορικής και επιχειρηματικής αξιοποίησης έρευνας. Η εμπορική αξιοποίηση έρευνας (research commercialization), αφορά στα παρακάτω πεδία:

  1. υποστήριξη της κατοχύρωσης διανοητικής ιδιοκτησίας,
  2. υποστήριξη συνεργασιών με επιχειρήσεις και οργανισμούς για τη μεταφορά τεχνολογίας/γνώσης, και
  3. υποστήριξη της δημιουργίας εταιρειών-τεχνοβλαστών (spin offs).

Ο νέος κύκλος του προγράμματος «ΜΙΤΟΣ» υλοποιείται από τον οργανισμό Bizrupt και περιλαμβάνει ενέργειες που ξεκινούν τον Μάιο και ολοκληρώνονται τον Δεκέμβριο:

  • Εκπαιδευτικά workshop
  • Ενημερωτικές ομιλίες/συζητήσεις από επαγγελματίες στον χώρο της εμπορικής αξιοποίησης έρευνας, της επιχειρηματικότητας & της καινοτομίας
  • Βιωματική εκπαίδευση μέσω πρακτικής άσκησης σε πραγματικές περιπτώσεις αξιοποίησης έρευνας (case studies)
  • Συνεδρίες mentoring
  • Δικτύωση με επαγγελματίες στο πεδίο εμπορικής αξιοποίησης έρευνας

Τα εκπαιδευτικά workshop και οι ενημερωτικές ομιλίες πραγματοποιούνται με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα. Θα δοθεί αναλυτικό πρόγραμμα στους συμμετέχοντες.

Στο πρόγραμμα «ΜΙΤΟΣ» έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν έως 25 ερευνητές, ώστε να επιτυγχάνεται μέγιστη ωφέλεια για κάθε συμμετέχοντα!

Οι    ενημερωτικές   ομιλίες/συζητήσεις   θα    είναι   ανοιχτές   προς  όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα «ΜΙΤΟΣ» μπορούν να υποβάλλουν:

  • Μεταδιδακτορικοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Υποψήφιοι διδάκτορες (εγγεγραμμένοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης).
  • Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως και τις 23 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε: Μανώλης Βεργετάκης (2810-393160, vergetakis@uoc.gr), Στέλεχος Γραφείου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

TIME MBE - logo